Van Weert Rondout

“Het nieuwe Normaal” en de “Toppers “

Proberen minder transportkilometers te maken voor vrijkomende materialen uit groenprojecten, maar meer opbrengsten realiseren! Dat is de visie die Van Weert Rondhout b.v. uit Loosbroek al jaren voor ogen heeft en in staat is steeds beter te realiseren. Dit leidt tot milieutechnische opbrengsten voor mens en dier, volgens Willem-Jan van Weert, eigenaar van Van Weert Rondhout BV: “Wij streven ernaar om zoveel mogelijk het stamhout, snoeichips, freespulp, groenafval, etc., lokaal zelf en in samenwerking met partners te verwerken voor duurzaam hergebruik. Wij sorteren en verwerken bijvoorbeeld steeds meer stamhout voor hekwerken, poorten, bijgebouwen, overkappingen, slagbomen, natuurlijke speelplekken,  dierenverblijven, decoratie en ga zo maar door.”

Freespulp is een grondstof voor bodemverbetering wat de vruchtbaarheid ten goede komt. Natuurlijke houtvezels van boomstobben hebben een geweldige vochtvasthoudendheid en dat is toch wel welkom in de toekomst. Ze vormen een bron van leven in de bodem (schimmelwerking) waardoor het percentage organisch gehalte omhoog gaat. Tevens zetten we veel freespulp in als biofiltermateriaal. 

Snoeichips worden zo lokaal mogelijk bewerkt en verwerkt voor valondergronden van speelplaatsen, paardenbakvulling, decoratie voor in de tuin en wordt gebruikt bij nieuwe aanplant om het vocht vast te houden. Daarnaast worden snoeichips tevens geleverd aan kleinschalige kachels bij tuinders, agrarische bedrijven, zwembaden enz., voor stroom- en warmte voorzieningen. Het is altijd nog beter lokaal oplossingen te zoeken, dan zeeschepen vol met biomassa te importeren.

Hout is een onuitputtelijke bron! Tenminste als we er allemaal goed mee omgaan. Daarom pleiten wij dan ook voor het terugbrengen van de bosbouw in Nederland. Hier wordt veelal minderwaardig over gedacht, maar het kweken van goed duurzaam en bruikbaar hout kan best in combinatie met recreatie, beleving en opbouw van meer biodiversiteit. Dit zijn toch niet de minste redenen, volgens Van Weert. Of blijven we hout exporteren en importeren, omdat dat simpelweg het meeste opbrengt in euro’s? Maken wij liever de BBQ/kachel heet met kolen? Gebruiken wij openhaardhout uit Slovenië of lokaal brandhout van goede kwaliteit? Maken wij liever de nieuwe carport overkapping met Frans eiken of met landelijk “lokaal” hout? De keuze is aan de klant en wij bieden hen graag de meest duurzame oplossing: ‘het nieuwe normaal’.

Om de duurzame oplossingen bekend te maken bij de klanten heeft Van Weert haar team uitgebreid met 2 nieuwe ‘toppers’. Leo Franken heeft jarenlange ervaring binnen de groene sector. Hij gaat zich inzetten voor een netwerk die zoveel mogelijk CO2-neutraal werkt! Onze tweede “topper” is Peter Kooijman, afkomstig uit Nuenen, hij ondersteunt bij het opnemen en uitvoeren van met name rooi- en snoeiprojecten voor onze klanten. “Bij Van Weert Rondhout denken we niet alleen maar aan bomen rooien, maar we gaan verder. Er komen natuurlijk veel mooie nieuwe natuurproducten vrij, allemaal producten die vol zitten met potentie om er iets moois van te maken. Wij proberen het hout goed uit te sorteren en het hout lokaal te gebruiken. Daarmee houden wij de CO2-belasting ook zo laag mogelijk. Wat is er nu mooier dan de boom in eigen tuin die gerooid moest worden, uiteindelijk een mooie eettafel wordt.”

Wij beschikken nu over extra vakmensen met kennis en kunde en zijn klaar voor de toekomst. Mede hierdoor kunnen wij meer van waarde zijn voor onze opdrachtgevers en nog beter onze diensten vertegenwoordigen.

Neem contact met ons op

Heeft u graag advies betreffende bomen rooien of boomonderhoud? Onze vakkundige boomspecialisten nemen graag contact met u op en voorzien u van advies.

Klanttevredenheid

 • Natalie & Erwin (België)

  26 april 2022
  Zeer tevreden van "van Weert Rondhout" correcte afspraken, zeer professioneel...
 • Marja (Oss)

  10 maart 2022
  Stormschade vlot opgeruimd,  Heel goed en vooral vlot geholpen bij het ...
 • Dhr. TIP (Eindhoven)

  19 oktober 2021
  Ik wil graag hierbij mijn complimenten  maken voor de wijze waarop beide...
 • Kees Melis (Boxtel)

  07 september 2021
  ze hebben de noot top gesnoeid, echt vakwerk. Bedankt voor de snelle service!
 • Mevrouw Keizer (Heeswijk)

  13 oktober 2020
  Bedankt voor de uitgevoerde werkzaamheden , keurig uitgevoerd en erg blij mee!
 • Dhr. Hofmans ( Recreatieoord "De Maashorst" )

  14 juli 2020
  Graag zou ik Van Weert Rondhout complimenteren over voor het werk wat ze bij ...
 • Mari van Vught

  18 juni 2020
  Prima familiebedrijf zeer deskundig personeel de opdracht keurig uitgevoerd e...
 • Dhr. Zomers (Heeswijk-Dinther)

  27 mei 2020
  Jullie hebben Keurig en netjes gewerkt! Bedankt!
 •  Karlijn & Roland Wijers (Lieshout)

  02 april 2020
  Er werd goed beoordeeld wat de monumentale boom nodig had en ook de uitleg va...
 • Karin van Oorsouw (Zeeland)

  29 april 2019
  We willen jullie bedanken voor de prettige samenwerking, alles is gegaan zoal...

© Copyright Van Weert Rondhout B.V.  - website: Van Dongen Design - Inloggen